5 Nisan 2014 Cumartesi

5.04.2014 (Beşiktaş-Kayserispor)

Beşiktaş Atatürk Olimpiyat Stadında oynanan maçta Kayserispor'u 2-1 mağlup etti...

Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor. Beşiktaş'ın orta sahasında çok ciddi bir yaratıcı oyuncu sıkıntısı var. Oğuzhan olmadığında Beşiktaş pozisyon üretemeyen, çok sıradan bir takıma dönüşüyor. Oğuzhan oyuna girene kadar Beşiktaş hiç varlık gösteremedi ki bana göre Oğuzhan gerçekten çok kötü oynadı. Attığı gol çok zekice bir goldü ancak çok top kaybetti ve pas hataları yaptı. İsmail'i çok iyi gördüm. Hazır olarak döndüğünü çok belli. Bu Beşiktaş için önemli bir kazanç.

Kısacası Beşiktaş ikincilik rakibi Galatasaray'ın Fenerbahçe ile oynayacağı haftada puan kaybetmeyerek işini sağlama aldı. Yarın tamamen Galatasaray'ın puan kaybetmesini bekleyecekler.

Kayserispor'a gelirsek Olcay'ın ilk golüne kadar, 9 kişi ile savunma yapmaya kalktılar. İkinici yarı açılmalarından sonra Beşiktaş'ı zora da soktular. O zaman neden? Futbol görsel bir oyunken neden bu görselliğii golü yiyene kadar çirkinleştiriyorsunuz? Bence bu garantici mantık ülke futbolunu geriye götürüyor. Maçın ilk yarısı futbolu seven her normal insan futboldan soğutmuştur. Futbol, halk için oynanıyorsa oyunu güzelleştirmek için teknik direktörlerinde biraz çaba göstermeleri gerekiyor.

Yarın Galatasaray-Fenerbahçe maçının ardından görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder