12 Nisan 2014 Cumartesi

12.04.2014 Sivasspor-Galatasaray

Sivasspor Galatasaray'ı Chahechouhe ve Utaka'nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Galatasaray'ın tek golünü Yekta attı.

Maçın ilk 20 dakikası Sivasspor kontrolünde geçti diyebiliriz, zaten golde bu zaman diliminde geldi. 30. dakikadan sonra kontrol tamamen Galatasaray'a geçerken Yekta'nın golü geldi. Tam Galatasaray istediği tempoyu yakalamışken devre arası oldu ve ilk yarıdaki senaryo, ikinci yarı baştan başladı. Sivasspor ilk 20 dakika kontrolü eline aldı ve Utaka ile golü buldu. Galatasaray golün üzerine tekrardan kontrolü sağladı ancak golü bulamadı.

Öncelikle Selçuk'u konuşmak istiyorum. Selçuk çok beğendiğim bir oyuncu, saha karakteri ve yetenek konusunda gerçekten Türkiye'nin sayılı oyuncularından biri ama çok formsuz. Geçen hafta derbi de ki hareketlerinde haklı mıdır, haksız mıdır tartışırız ama bence Galatasaray taraftarının Selçuk'a sahip çıkması gerekiyor. Selçuk bu kadar formsuz olmasa bugünkü maç bence çok farklı olurdu. Maçta çok alan buldu ve demarke kaldı. Yaratıcılığını göstermesi için bence en uygun maçtı.

Galatasaray'ın bu kadar eksikle Sivas'ta puan bırakmasına şaşırmamamız lazım. Sivasspor'un hücum hattı benim gözümde, üç büyüklerden sonra ligde ki en iyi hücum hattı. Chahechouhe, Burhan, Aydın Karabulut ve Utaka bunlar çok önemli oyuncular. Bir de Cicinhio gibi, sağ bek oynamasına rağmen lider ve çok tecrübeli bir oyuncuları var. 

Benim şu sözlerim Galatasaray taraftarı olan arkadaşlar tarafından yanlış algılanmasın ancak bu takımı bu hale getiren ne Mancini'dir ne de Selçuk'tur. Bu takımı bu hale getiren Galatasaray yönetimidir. Fatih Terim olmadan Galatasaray'ın başarılı olması gerçekten çok zor, ne kadar iyi oyuncuları olsun. Fatih Terim Galatasaray ruhunu oyunculara çok iyi aktaran bir teknik direktördü. Kısacası yönetim Fatih Terim'i yollamakla kendi önünü kesmiştir.

Hakem Mustafa İlker Coşkun için de şunu söylemek istiyorum. Bütün hakemlere nasıl maç yönetilmesi gerektiğini göstermiştir. Hataları tabi oldu, bir kaç avantajı kaçırdı ancak sonuca etki edecek hatası kesinlikle olmadı. Kendisini buradan tebrik ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder