11 Nisan 2014 Cuma

11.04.2014 Torku Konyaspor-Beşiktaş

Beşiktaş ligin 29. haftasında Torku Konyaspor'la 90+3'te yediği golle 1-1 berabere kaldı. 

Kalecilerin ön plana çıktığı bir maç oldu. Beşiktaş iyimi oynadı hayır ancak Beşiktaş çok mücadele etti diyebiliriz. Maçın belli bölümlerinde oyunun git gelleri oldu. Oyun iki tarafa da geldi diyebiliriz. 

Şunu söylemek istiyorum,. 90+2'de Jones'a yapılan bir faul varken, hakem oyunu devam ettirdi. Onun üzerine Torku Konyaspor gelmeye devam etti ve sonunda bir köşe vuruşu organizasyonunda Gekas'ın Veli'ye çarpan topuyla golü buldular. 90+2'de o faul verilse maç zaten orada biterdi. 

Şimdi, bu Fenerbahçe ve Galatasaray'a olsa o faul verilir miydi; gibisinden sorular sorulabilir. Ben sormayacağım. Ben sadece Önder Özen'in söylediği bir sözü tekrarlayacağım. ''Eğer sistem buysa biz bu sistemi mücadelemizle yıkarız.'' Yanlış algılamayın, Beşiktaş çok hata yaptı ve maçın hakkı beraberlikti ancak uyulması gereken kurallar varken bu kurallara uyulmaması Beşiktaş'a puan kaybettiriyor ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını azaltıyor. Bu şekilde olmaz, bir takımın aynı anda hem hakemi hem de rakip takımı yenme ihtimali yüzde beştir. Madem bu durum var biz neden oraya beşinci hakemi koyuyoruz? Neden Federasyon para harcıyor? Hakemlik yetenek gerektiren bir iştir,yeteneğiniz yoksa hakem olamazsınız ve sizden büyük olduğuna inandığınız insanların korkusundan, kafanızda soru işaretleri olarak maç yönetemezsiniz. Hep söylediğim gibi, bu lobici sistemin getirileri bunlar. Federasyon, Merkez Hakem Kurulu ve hakemler herkese eşit davranmazsa siz güven ortamı sağlayamazsınız. Güven ortamı olmayan yerde insanlar huzursuz olur ve şikayet eder. Size şikayet edilmesini istemiyorsanız güven ortamını sağlayacaksınız!

Torku Konyaspor için söylemem gereken şey, gerçekten oynamaları gerektiği gibi oynadılar, iyi de oynadılar ve bir puanı hak ettiler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder