9 Şubat 2014 Pazar

Sivasspor-Fenerbahçe (2-0) 9.02.2014

Aslında maçı futbol ölçülerinde değerlendirebiliriz. Ancak gerek yok... Yunus Yıldırım hakkında bir şeyler yazmak istiyorum. Bir insan bu kadar yeteneksizse, eyyam yapıyorsa nasıl hakemliğe devam edebilir? Asıl sormamız gereken soru bu. Yani biz faniler kendi özel hayatlarımızda işlerimizi kötü yaparsak işten çıkartılıyoruz ama hakemlikte ne hikmetse adamlar bir maçı katlediyorlar ve işlerine devam ediyorlar... Devre arasında NTV Spor'da yayınlanan %100 futbolu izledim, Güntekin Onay Yunus Yıldırım için hakemlik kariyeri boyunca yalnızca iki penaltı verdiğini söyledi. Futbol böyle milyar dolarlık bir sektör olabilir ancak futbol bir oyundur ve her oyunun kuralları vardır. Bu kuralları saha içinde yaptırımları ile uygulamak hakemin görevidir. 

Bu maç Fenerbahçe iyi oynamamış olabilir ki ilk yarı ellerinden geldiğince 10 kişi kalmalarına rağmen çok iyi mücadele etmişlerdir... Verilmeyen bir penaltı var, öyle görülmeyecek bir pozisyonda değil... Egemen'in verdiği tepkiyi eleştirebiliriz ancak pozisyonda faul bile yoktu. Yunus Yıldırım Meireles'in net bir kırmızısını eyyam yaparak sarıya çevirdi.

Biz artık futbol tartışacak seviyeye gelmeliyiz. Ülkede sadece futbolda değil her konuda güven ortamı sarsılmış durumda. Güven ortamı olmayan yerde insanlar şikayet eder, insanlar konuşur. Ben Fenerbahçe yöneticisi olsam bu maçla ilgili her türlü itirazımı söylerim. Sonra diyorlar yöneticiler çok konuşuyor, İngiltere'de bunlar yok. İngiltere'de insanlar birbirlerine güveniyorlar, orada hakem Martin Atkinson bir penaltıyı atlasa bizde olduğu gibi saatlerce konuşulmuyor. Çünkü bunlar orada hata olarak tanımlanıp unutulurken bizde yöneticiler ve taraftarlar haklı olarak takımlarının üzerine oyun oynandığını düşünüyorlar. 

Bu bahsettiğim güven ortamını bu Federasyon ve bu Merkez Hakem Kurulu ile sağlamamız imkansız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder