16 Şubat 2014 Pazar

16.02.2014 Beşiktaş-Bursaspor

Beşiktaş Atatürk Olimpiyat Stadında oynanan karşılaşmada Bursaspor'u Almeida'nın 72. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti.

Maçı Bilic aldı desek yanlış olmaz. 44. dakikada Ersan'ın kırmızı kart görmesiyle Beşiktaş on kişi kaldı ancak inanılmaz bir mücadele ve istekle oynadılar. Bilic'in yaptığı değişiklikler 2. yarının başında önce oyunu tutayım diye başladı. Önde Gökhan, Almeida ve Olcay'ı bırakarak pozisyon aradılar. Ancak Gökhan Töre'ye bir parantez açmak istiyorum. Bu kadar faydalı oynayan, savaşan ve yetenekli bir kanat oyuncusunu Beşiktaş yıllardır bulamıyordu. Bonservisinin sezon sonu alınması gerektiğini düşünüyorum. Tabi kulüp bütçesini bilemeyiz ancak alınması önemli.

Bilic tıpkı bir basketbol koçu edasıyla öyle iki değişiklik yaptı ki maçı bunlar aldırdı. Profesyonel futbolda on kişi kalıp maç kazanmak gerçekten çok zor. Golü attıktan sonra hemen Almeida'yı çıkartıp Fernandes'i alarak çok iyi bir hamle yaptı ve bunun meyvelerini aldı. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Bilic'i ekstra tebrik ediyorum. 

Bir takım düşünün stadı yok, bütçesi rakiplerine göre çok az. Bu takımın desteklenmesi gerekiyor. Bu takım savaşıyor ve sahada isyan ediyor. Futbol, basketbol gibi bir oyun değil her zaman yetenekli olan taraf kazanmıyor, şans faktörünün çok üst düzey olduğu bir oyun. Beşiktaş'lı oyuncular mücadele ederek ibreyi kendi taraflarına çekmeyi çok iyi biliyorlar.

Son olarak hakemlerle ilgili şunu söylemek istiyorum, gerçekten kötüler ve kötü maç yönetmeye devam ediyorlar. Altıncı hakem uygulaması işleri çok bozuyor. Bunun değişmesi lazım çünkü karışmaları gereken şeylere karışmayıp, karışmamaları gereken şeylere karışıyorlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder