1 Aralık 2013 Pazar

30.11.2013 Fenerbahçe- Beşiktaş

Maçtan önce ki söylediklerimize bir bakalım. Bilic orta sahada Oğuzhan ile başlarsa Fenerbahçe için tehlikeli olabileceğini söylemiştik. Aynen düşündüğümüz gibi oldu Meireles'in 30. dakikada gördüğü kırmızı kartta çok büyük bir etkiydi ancak Beşiktaş orta sahasının dikine gitmek gibi bir huyu var. Hugo Almeida Beşiktaş'a geldiğinden beri ilk defa gerçek Almeida gibi oynadı. İlk yarıdan 3-2 'lik bir skor çıktı.

Maçın ikinci yarısına gelirsek, Hep söylediğimiz o yetenekli orta sahanın zaafını gördük. Evet Oğuzhan, Olcay, Fernandes ve Gökhan Töre çok yetenekli ve klas oyuncular olmalarına rağmen duruma göre oynayamadılar. Fenerbahçe'nin 10 kişi yaptığı presinde çok büyük bir etkisi var. Son yılların en ilginç derbisini izledik diyebiliriz. Duruma göre oynayamazsınız, orta sahada oyunu soğutup tempoyu kendiniz ayarlayamazsanız Kadıköy'de maç kazanamazsınız. Üzerine Veli'nin sakatlanması ve yerine giren Necip'in gereksiz bir biçimde kendisini attırması Beşiktaş'ı galibiyetten etti. 

Fenerbahçe açısından bakalım, Fenerbahçe fizik olarak inanılmaz durumda maçın ikinci yarısını izlerken hangi takımın on kişi kaldığını anlamak imkansızdı. İlk yarıyı izlemeyen biri Beşiktaş 10 kişi mi oynuyor diye sorabilirdi. Dirk Kuyt tam bir savaşçı, yeteneklerini tartışabilirsiniz ama ciğerini ve fiziğini tartışamazsınız. Alper Potuk, Oğuzhan için bugüne kadar ne söylediysem aynı şeyleri söyleyebilirim. Aynı zamanda son derece savaşçı. Sow zaten tartışmamızın bir mantığı yok, Emenike mükemmel oynadı. 

Maçı Beşiktaş verdi diyebileceğimiz gibi Fenerbahçe'de aldı diyebiliriz. Bu yüzden çok ilginç bir maçtı.İkinci yarı Beşiktaş'ı topla oynatmadı Fenerbahçe.

Çok güzel bir derbi oldu. Bol gollü, pozisyonlu, bazen tatlı sert gerilimlerde olmadı değil. Daha uzun süre on kişi götüren Fenerbahçe'nin ikinci yarıda galibiyete yakın olan taraf olduğunu söyleyebiliriz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder