24 Kasım 2013 Pazar

24.11.2013 Antalyaspor-Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe Antalyaspor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı.
Goller: Webo 12' Sow 89'  Diarra 44'

Maçla ilgili söyleyebileceğimiz klasik Fenerbahçe. Dikine oynayan, her zaman ki gibi fizik olarak çok güçlü. Bazı kimselerin yorumlarının aksine ben Fenerbahçe'nin eski yıllara göre pas yapma kapasitesinin düştüğüne katılmıyorum. Fenerbahçe hem orta saha da çok iyi top yapıyor hem de dikine çok çabuk oynuyor. Fenerbahçe'nin en önemli yanı bu sezon, maçların başında  kadrolara baktığımızda 4-3-3 gibi bir sistem görünse de ben Caner ve Gökhan Gönül'ün sıradan bek oyuncuları olmaması. Hücuma çıkabilme potansiyellerinden ötürü tam anlamıyla orta saha oyuncuları gibi oynuyorlar. Fenerbahçe defansta iki stoper ile oynuyor. Asıl sistemleri 2-5-3 gibi ilginç bir sistem. Klasik Ersun Yanal futbolu diyebiliriz. Ersun Yanal Fenerbahçe takımın başına geldiğinde çok konuşuldu Aykut Kocaman'ın defansif anlayışlı futbolundan sonra Fenerbahçe bu yeni atak futboluna çok iyi adapte oldu. Bunu yapabilmeniz için ayağa pas yapan ve fizik olarak tam hazır bir takımınız olması lazım ki Fenerbahçe'nin çok geniş bir kadrosu var. Hak edilen bir galibiyet oldu. Maç ne kadar zora girse de bu sene son dakikaları çok seven Fenerbahçe 89. dakika da Sow'un attığı golle derbi öncesi zorlansa da önemli bir üç puan kazandı.

Antalyaspor açısından bakacak olursak; Antalyaspor topu ileride tutamayan bir takım. Uzun toplarla kontra atak üzerinden sonuca gitmeye çalışıyorlar. Antalyaspor'un ligin ortalarına oynayacak bir kadrosu var ancak Samet Aybaba'nın ileride bu takıma neler katabileceği benim açımdan merak konusu. Kendisi ne kadar futbola  yıllarını vermiş olsa da teknik direktörlüğün taktisyenlik isteyen becerilerine sahip olduğunu düşünmüyorum. Futbol sadece sahada bir tane Sergen ve on tane düz adamla oynanabilecek bir oyun değildir. Mücadele, koşmak tabi ki önemli ancak topla becerikli değilseniz boş koşmuş olursunuz.

Hakemlere değinirsek; ilk yarı bence oldukça iyi bir maç yöneten Çağatay Şahan ikinci yarı oyunu yerli yersiz çok fazla durdurdu.  Çağatay Şahan hakem üslubunu geliştirmelidir. Baroni'ye sarı kart gösterdiği pozisyonda gözlerini gördüm ki nefret dolu bakıyordu bu pek çok hakemimizde var. Hakemler bu kadar gergin olurlarsa oyuncularda gerilir kısacası oyun gerilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder